Mezőkölpény – Térj haza, vándor!

Mezőkölpény


Culpiu

 

A hétvégén egy kis kocsikázást tartottunk, mert szerettük volna kihasználni ezt a szokatlanul hosszú erdélyi őszt. Mivel Segesvár illetve Szováta fele sokat járunk, ezért a Mezőséget vettük célba.

Mezőkölpényre Marosvásárhelyről úgy juthat el a legkönyebben az ember, ha átmegy a Maros hídon az “Unirii” negyedbe, és ott halad tovább az 15E jelzésű úton. A falu látnivalói közé sorolhatjuk a templomot, a Kölpényi-tavat és még sós forrása is van a településnek.

Marosvásárhely központjától, a maga 21.6 km-es távolságával igazán jó kirándulóhelynek számít, ahova el akarom vinni az itteni barátaimat is.

Sokkal több felvételt láthat erről a helyről a Facebook illetve az Instagram oldalamon.

Célom, hogy mások is szépnek lássák a mi vidékünket. Ha támogatni szeretne ebben, kérem ossza meg ezt a bejegyzést az alábbi gombok segítségével.
Mezőkölpény
Mezőkölpény

Látnivalók Mezőkölpény környékén:

A Tordai SóbányaA Tordai Sóbánya +28.8 km
A Marosvásárhelyi várA Marosvásárhelyi vár +32.8 km
A Marosvásárhelyi ÁllatkertA Marosvásárhelyi Állatkert +34.6 km

A fenti távolságok légvonalban vannak mérve, a valós távolság akár ennek a duplája is lehet. A tényleges közúti távolságokért kérem használja a kedvenc navigációs szoftverét.Aktuális időjárás Mezőkölpény közelében:

11.71 ℃ fok

GyorskeresőHa te is szereted az erdélyi képek nézegetését, érdekelnek az erdélyi látnivalók, vagy ha úgy érzed, hogy egyeznek a törekvéseink, használd te is a #Térjhazavándor hashtaget, hogy egymásra találjunk az online térben.