Mezőkölpény


Culpiu

 

A hétvégén egy kis kocsikázást tartottunk, mert szerettük volna kihasználni ezt a szokatlanul hosszú erdélyi őszt. Mivel Segesvár illetve Szováta fele sokat járunk, ezért a Mezőséget vettük célba.

Mezőkölpényre Marosvásárhelyről úgy juthat el a legkönyebben az ember, ha átmegy a Maros hídon az „Unirii” negyedbe, és ott halad tovább az 15E jelzésű úton. A falu látnivalói közé sorolhatjuk a templomot, a Kölpényi-tavat és még sós forrása is van a településnek.

Marosvásárhely központjától, a maga 21.6 km-es távolságával igazán jó kirándulóhelynek számít, ahova el akarom vinni az itteni barátaimat is.

Sokkal több felvételt láthat erről a helyről a Facebook illetve az Instagram oldalamon.

Célom, hogy mások is szépnek lássák a mi vidékünket. Ha támogatni szeretne ebben, kérem ossza meg ezt a bejegyzést az alábbi gombok segítségével.

Mezőkölpény
Mezőkölpény

Látnivalók Mezőkölpény környékén:

Székelykövesdi székelykapukSzékelykövesdi székelykapuk +5.6 km
HarcóHarcó +7.6 km
MarosszentannaMarosszentanna +11.9 km
Marosvásárhelyi óratoronyMarosvásárhelyi óratorony +14.8 km
A Marosvásárhelyi várA Marosvásárhelyi vár +14.9 km
Tükörlabirintus MarosvásárhelyenTükörlabirintus Marosvásárhelyen +15.5 km
A Marosvásárhelyi ÁllatkertA Marosvásárhelyi Állatkert +16.1 km
Cinege-tetőCinege-tető +17.0 km
Vácmányi túraVácmányi túra +18.3 km
Terebics-tetőTerebics-tető +19.3 km

A fenti távolságok légvonalban vannak mérve, a valós távolság akár ennek a duplája is lehet. A tényleges közúti távolságokért kérem használja a kedvenc navigációs szoftverét.Aktuális időjárás Mezőkölpény közelében:

31.82 ℃ fok 04:50-kor

GyorskeresőHa te is szereted az erdélyi képek nézegetését, érdekelnek az erdélyi látnivalók, vagy ha úgy érzed, hogy egyeznek a törekvéseink, használd te is a #Térjhazavándor hashtaget, hogy egymásra találjunk az online térben.