Nagy-Mező-havas csúcs – Térj haza, vándor!

Nagy-Mező-havas csúcsA hétvégi kirándulásom egy igazán spontán kaland volt. Az unokatestvéremmel egyeztük meg, hogy elmegyünk egyet túrázni, viszont a nagybátyánk is akart jönni velünk. De mivel én hivatott voltam a helyi turisztikai egyesület, a Sóvidék-Hegyalja Turisztikai Egyesület kerekasztal beszélgetésére, így azt mondtam az unokatestvéremnek, hogy bármit akarnak, én benne vagyok.

Ő pedig, derék székely ember lévén, azonnal szavamon is fogott. Tíz perc múlva jött a hívás, hogy holnap reggel 6.45-kor indulunk a havasra. Indultam volna is én ezer örömest, ha reggel 6.10-kor nem -16 fokos hidegre ébredtem volna. De ha nehezen is, csak elindult a reggel.

9.30-kor már a Görgényi havasok legmagasabb csúcsáról bámultuk Erdély szépséges tájait. Nem volt melegebb itt se, sőt a lengedező szél mégjobban növelte a hideg érzetünket. De a táj szépsége elfelejtette velünk a hideget.

Szeretném eloszlatni a tévhiteket. A medve nálunk-fele nem alussza át a telet, legalább 5 különböző medve nyomát láttuk utunk során, egy helyen előttünk kis idővel mászott ki a patakból, egyszer pedig friss medve ürüléket is találtunk. De sajnos medvét most sem sikerült fotóznom.

Megtértünkben még elhelyeztünk egy vadkamerát is, hadd szolgálja az itt élő állatok védelmét. Majd az alacsonyabb részekre érve pár szarvassal is találkoztunk.

További felvételeim a hétvégéről a Facebook oldalamon találhatóak.

Ha tetszenek a képeim, kérlek oszd meg az alábbi gombok használatával.
Nagy-Mező-havas csúcs - Görgényi havasok
Nagy-Mező-havas csúcs - Görgényi havasok
Téli erdő

Téli erdő

A Keleti-Kárpátok látképe a Görgényi havasokból

A Keleti-Kárpátok látképe a Görgényi havasokból

Medve ürülék

Medve ürülék

Szarvas a téli erdőben

Szarvas a téli erdőben

Ha te is szeretsz erdélyi képeket nézegetni, érdekelnek az erdélyi látnivalók vagy ha úgy érzed, hogy egyeznek a törekvéseink, használd te is a #Térjhazavándor hashtaget, hogy egymásra találjunk az online térben.