Havasnagyfalu


Mărișel

 

Havasnagyfalu számomra szerelem volt az első látásra. Ezt a 86 km² területű dombságot mindössze 1.200-an lakják, így tipikus esete annak, hogy amíg elmész a szomszédba a kávéval, ki fog hűlni a kávé. Azt még tudni kell róla, hogy amikor 2018 nyarán itt jártunk a Google Térkép szerint a legközelebbi étterem 35 km.-re volt tőlünk, mi pedig úgy érkeztünk meg a szállásra, hogy bár egy szendvicsünk se volt.

Reményeim szerint ide többször visszajárok majd.
Gyakori kérdések

Milyen szórakozási lehetőségek vannak Havasnagyfalu közelében?
Havasnagyfalu télen a téli sportok szerelmeseinek lehet jó választás, a sípályáin síoktatás is zajlik. Nyáron a csendet szerető embereknek ajánlott, illetve mindenképp érdemes meglátogatni a közeli Beliș-Fântânele duzzasztógátat.

Melyek Havasnagyfalu sípályái?
Havasnagyfalu sípályái Pârtia Mărişel illetve Pârtia Mărişel-Leșu névre hallgatnak.

Sokkal több felvételt láthat erről a helyről a Facebook illetve az Instagram oldalamon.

Célom, hogy mások is szépnek lássák a mi vidékünket. Ha támogatni szeretne ebben, kérem ossza meg ezt a bejegyzést az alábbi gombok segítségével.

Havasnagyfalu vihar előtt
  • ƒ/4
  • 60 mm
  • 160
  • 1/640
  • Canon EOS 100D
Havasnagyfalu vihar előtt
Lovak a természetben

Lovak a természetben

Látnivalók Havasnagyfalu környékén:

TorockóTorockó +44.2 km
Torockószentgyörgy váraTorockószentgyörgy vára +45.2 km
Székelykő túraSzékelykő túra +45.4 km
A Tordai-hasadékA Tordai-hasadék +48.5 km
A Túri-hasadékA Túri-hasadék +49.0 km

A fenti távolságok légvonalban vannak mérve, a valós távolság akár ennek a duplája is lehet. A tényleges közúti távolságokért kérem használja a kedvenc navigációs szoftverét.Aktuális időjárás Havasnagyfalu közelében:

23.36 ℃ fok 09:55-kor

GyorskeresőHa te is szereted az erdélyi képek nézegetését, érdekelnek az erdélyi látnivalók, vagy ha úgy érzed, hogy egyeznek a törekvéseink, használd te is a #Térjhazavándor hashtaget, hogy egymásra találjunk az online térben.