Imádkozó sáska – Térj haza, vándor!

Imádkozó sáska


Bár fotográfiai szempontból nem a legsikeresebb felvétel, de számomra mégis az egyik kedvenc pillanatom marad az, amikor 2016 őszén a havason túrázva megpillantottam ezt az imádkozó sáskát.

Azért, hogy eloszlassam a kételyeket: nem, nem beteg és mi se bántottuk. Mindössze az történt, ami harmatos ősszel történik a bogarakkal, pillangókkal és minden apró élőlénnyel. Az éjszakai harmattól vizesek lesznek, és így reggelente hosszú időt töltenek a szárítkozással. Ez idő alatt nem repülnek el, csak mászkálnak, és könnyű fotózni őket. A képen látható imádkozó sáska is önként mászott fel a barátom kezére, és miután ott megmelegedett, el is repült.

 

 

Sokkal több felvételt láthatsz erről a helyről a Facebook illetve az Instagram oldalamon.

Célom, hogy mások is szépnek lássák a mi vidékünket. Ha támogatni szeretnél ebben, kérlek oszt meg ezt a bejegyzést az alábbi gombok segítségével.
Imádkozó sáska vagy ájtatos manó (Mantis religiosa)
  • ƒ/18
  • 55 mm
  • 800
  • 1/800
  • Canon EOS 100D
Imádkozó sáska vagy ájtatos manó (Mantis religiosa)

GyorskeresőHa te is szeretsz erdélyi képeket nézegetni, érdekelnek az erdélyi látnivalók vagy ha úgy érzed, hogy egyeznek a törekvéseink, használd te is a #Térjhazavándor hashtaget, hogy egymásra találjunk az online térben.